Pe parcursul anului școlar 2017 -2018, în școala noastră au fost implementate programe propuse de Junior Achivement Romania. Astfel, elevii clasei a VI-a G, sub coordonarea dnei diriginte Rubei Dorina, au implementat programul ”Este afacerea mea!”, elevii clasei a VII-A  sub coordonarea dnei diriginte Udrea Mirela, și elevii clasei a VIII-a G, sub coordonarea dnei diriginte Dragomir Daniela, au implementat programul ”Economia și succesul”.

Cele 2 programe fac parte din programe ce vizeaza educația antreprenorială în rândul tinerilor.

Pe durata programelor, tinerii au descoperit, learning by doing, avantajele educației pe termen lung, identificându-și abilitățile, interesele și valorile personale, luând decizii și gândindu-se la alegeri pentru viitorul lor, în ceea ce privește educația și piața muncii. Pentru elevi, adolescența este perioada în care se prefigurează specializarea pe care o vor alege în liceu și chiar domeniul spre care se vor îndrepta mai departe, la facultate. Elevii au învățat  cum să gestioneze mai ușor finanțele personale și care sunt opțiunile și oportunitățile de carieră pe care le au, precum și avantajele educației pe termen lung, identificându-și abilitățile, interesele și valorile personale prin testări și jocuri interactive.

Modulul Economia și succesul are ca obiectiv facilitarea înțelegerii de către elevi a opțiunilor de educație și carieră pe baza abilităților, intereselor și valorilor personale, precum și a legăturii dintre educație și succes.

Prin activități de tip learning by doing și instrumente moderne de învățare, elevii descoperă importanța pe care educația antreprenorială o are în procesul de dezvoltare a unei comunități și a unei economii. Analizând modelele de afaceri ale unor antreprenori renumiți, ei află care este parcursul de la o idee la o afacere de succes, cu impact pozitiv asupra vieților oamenilor.

 

Modulul Este afacerea mea! are ca obiectiv dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor prin stimularea gândirii critice și derularea unor activități practice care îi ajută să înțeleagă relația dintre noțiunile teoretice dobândite în școală și participarea cu succes la economia de piață.